2018-12-11
今日放工後,為左遷就朋友,所以就約左朋友係上水食個飯👭。一入去唔駛五分鐘,店員就已經幫我哋安排好座位,喺上水呢啲人流咁高嘅地方,店員嘅服務態度值得一讚👍!餐廳嘅燈光好光猛,而且餐廳格局係偏向懷舊工業風,整體裝修很美😊。我叫了忌廉汁煙肉野菌意大利飯,個飯既忌廉汁超多😋,忌廉汁多得黎都唔會搞到個飯好稀,而且意大利既配料充足,食起嚟每一啖都可以食到啲配料,口感簡直一流🤤!個意大利飯仲配送了一客白汁粟米湯,個粟米湯唔會話好咸,反而是好重粟米味😍,味道很棒。呢間餐廳仲有好多特色飲品,而我就叫咗杯韓風袖子雪碧來試一試🍹。飲品入面嘅袖子都非常多,唔會淨係得雪碧咁簡單😛。喺小食方面,我哋就叫咗瑞士雞翼、清酒煮蜆同埋芝士白汁薯蓉焗帶子😎。啲瑞士雞翼我相信佢哋係醃咗好耐,所以啲雞翼食落好入味😆;而清酒煮蜆煮既時間煮得啱啱好,唔會搞到啲蜆既肉質變到好韌,而且啲蜆洗得好乾淨,一啲沙石都冇,同埋係一啲都唔腥😳; 我同朋友都好鍾意食芝士,所以就叫左個芝士白汁薯蓉焗帶子嚟食,啲芝士同埋白汁嘅份量超多,芝士白汁配合埋帶子嚟食,口感同味道都非常夾😝,所以我非常推介大家來試這個芝士白汁薯蓉焗帶子😚。如果下次再有時間,都會
飲品入面嘅袖子都非常多,唔會淨係得雪碧咁簡單😛。
啲瑞士雞翼我相信佢哋係醃咗好耐,所以啲雞翼食落好入味😆; 而清酒煮蜆煮既時間煮得啱啱好,唔會搞到啲蜆既肉質變到好韌,而且啲蜆洗得好乾淨,一啲沙石都冇,同埋係一啲都唔腥😳; 我同朋友都好鍾意食芝士,所以就叫左個芝士白汁薯蓉焗帶子嚟食,啲芝士同埋白汁嘅份量超多,芝士白汁配合埋帶子嚟食,口感同味道都非常夾😝,所以我非常推介大家來試這個芝士白汁薯蓉焗帶子😚。
如果下次再有時間,都會再約朋友嚟上水既歐意餐廳吃個飯😌。