2017-10-09 244 瀏覽
兩個人在太古煩找上海菜, 就在康怡廣場 M樓出現了南小館。 還記得去年是另一間上海菜館, 今年已經轉了, 可能租金價格又升呢! 現今市道。 不過, 對於食客 , 只要味美, 自然就嚟幫襯啦! 嘅然我們想吃上海菜, 就試試無妨。點了的鮮肉小籠包 $48, 四喜烤麩 $48, 燻魚 $78。食鮮肉小籠包時千萬要小心呀! 伙計將小籠包放上時, 急不及待地馬上放進嘴, 嘩嘩嘩, 我中伏呢! 真的熱燙非常, 舌尖幾乎也長泡泡喇! 果然新鮮出爐,每個小籠包內充滿湯汁。四喜烤麩是菜館推介, 也是小弟極力推介, 當中主要有烤麩啦! 配以冬筍絲; 毛豆; 小香菇。 烤麩口感鬆軟, 外表沒有多餘汁醬, 食進嘴裡立即感覺甜甜醬汁溢出, 味道﹑口感同樣出色。
四喜烤麩
鮮肉小籠包