2004-09-27 1 瀏覽
個人黎講都好中意食上海菜,但食過間好似呢間gum唔掂!尋晚與兩友人原先想到翡翠拉麵小籠包食,但都未到7:00要等位,就緊係唔la,gum就諗住去尖東既菓一道(真後悔冇去!),點知見倒呢間野,望落去好似ok gum,o米入去try下la,打開menu,有上海茱也有類似臺湾茱,但d菜式好唔吸引,gum o米叫咗一個麵餐-芳香排骨拉麵+海浙+凍ot,一個飯餐-糖措魚塊飯+青瓜+熱ot,一個牛剪拉麵,一碟油菜&一個雞絲粉皮.兩碗麵我冇食過唔comment,海浙冇味,勁淡;青瓜又勁咸,個飯又lum又酸,似快餐gum加pat汁落去,好唔掂!個粉皮仲差,冇麻香又少,粉皮仲似橡根gum,d菜係完全比油浸,離曬鋪!最過份係唔知點解,熱ot會幫你加糖,點知人地要幾甜,我就叫佢換過比我,佢地竟然話之前你冇講過話要分開糖上,擺低d菜又冇聲冇表情,唉!
個人黎講都好中意食上海菜,但食過間好似呢間gum唔掂!