2018-03-06
新年期間傷風,喉嚨好痛,周圍搵有咩岩食網上見到上環呢間餐廳用湯做主打,草根姐姐真係唔中意飲湯,平日一定冇興趣,但喉嚨痛就唔係咁講1:00左右去到食客好多,唔少上班族都嚟食午餐餐龐裝修簡單,以白色為主,仲有少少植物做裝飾,感覺整潔企理餐牌有好多唔同選擇,組合好多。有飯、有麵揀,但係睇完一輪,包控都係決定叫個湯配多士嘅餐。SOUPRB SET($72)湯+吐司+飲品 -帶子菠菜湯+煙三文魚芝士toast+熱檸水湯有5款,吐司有6款,仲可以轉wrap🌯選擇都幾多配搭❣️揀左帶子菠菜湯🥣講真...個顏色真係唔多吸引🙈但估唔到味道又幾好喎,質地屬於簿身,飲完唔覺膩,加上夠晒熱♨️(呢點好重要❗️草根姐姐病緊,飲完好舒服😌)帶子細細粒較實身,反而唔突出。Toast 用上麥包🥪,中間嘅芝士🧀多到好似唔洗錢咁,再加上煙三文魚🐟絕對係重口味之選✌🏻+$10可以要埋牛油果🥑,我之後都有諗點解當時冇叫(大概係病到傻左😂)嘅然病左唯有健康少少叫熱檸水🍋除左toast,仲可以配燉飯/螺絲粉/法包🥖。淨叫湯加$5都可以跟飯(真係一大碗🍚😳)都係$53中意飲湯或者各位係中上環番工嘅靚靚OL👩🏻💼晏就想食健康d都可以一試
1:00左右去到食客好多,唔少上班族都嚟食午餐
餐龐裝修簡單,以白色為主,仲有少少植物做裝飾,感覺整潔企理
SOUPRB SET($72)
湯+吐司+飲品
-帶子菠菜湯+煙三文魚芝士toast+熱檸水
湯有5款,吐司有6款,仲可以轉wrap🌯
選擇都幾多配搭❣️
揀左帶子菠菜湯🥣
講真...個顏色真係唔多吸引🙈
但估唔到味道又幾好喎,
質地屬於簿身,飲完唔覺膩,
加上夠晒熱♨️(呢點好重要❗️草根姐姐病緊,飲完好舒服😌)
帶子細細粒較實身,反而唔突出。
絕對係重口味之選✌🏻
嘅然病左唯有健康少少叫熱檸水🍋
除左toast,仲可以配燉飯/螺絲粉/法包🥖。淨叫湯加$5都可以跟飯(真係一大碗🍚😳)都係$53中意飲湯或者各位係中上環番工嘅靚靚OL👩🏻💼晏就想食健康d都可以一試🤟🏻😆