2024-02-09
Poking @pokinghk 📍:上環蘇杭街121號地舖🚗:上環地鐵A2出口 步行4分鐘📞:+852 9427-6159💲:~HKD120/head for lunchFood quality✔️:Thai Good Day, 是日湯品👌🏼:Creamy Baby, 熱蜂蜜柚子特飲總結:😋上環文娛中心附近嘅夏威夷波奇飯 走健康飽肚路線 款式都唔太正路 有啲泰式風情嘅選項 另外仲有warm bowl🥣嘅熱食之選😋Thai Good Day有香煎雞扒 鮮蝦 中華沙律 甘筍絲 菠蘿🍍 花生碎配泰式沙律醬 以poke嚟講我冇食過呢種風味 都幾新奇同特別🤣😋+$15試咗佢嘅是日湯品 南瓜🎃湯 呢個全餐no.1 打到好smooth無渣 重點重南瓜味 好飲😋配料可選配沙律 糙飯 壽司飯 蕎麥麵 或者兩溝 選項都多 又可以揀多醬多飯🤔Creamy Baby係三文魚 牛油果🥑雞蛋絲 豆腐 青瓜 蟹籽 木魚絲 脆炸蒜粒配芥末乳酪沙律醬 三文魚大粒份量都多🤔+$15嘅熱蜂蜜柚子特飲就正正常常 建議試湯會驚喜啲🤔小店嚟 環境雖少但都算五臟俱全 老闆人很nice 服務都好 全部即叫即整 新鮮👍🏼
📍:上環蘇杭街121號地舖
🚗:上環地鐵A2出口 步行4分鐘
📞:+852 9427-6159
💲:~HKD120/head for lunch
Food quality
✔️:Thai Good Day, 是日湯品
👌🏼:Creamy Baby, 熱蜂蜜柚子特飲
總結:
🤔+$15嘅熱蜂蜜柚子特飲就正正常常 建議試湯會驚喜啲