喺上環地鐵站行5分鐘內就到嘅呢一間日式餐廳,餐廳內裝修優雅🩵🩵☁️更加有吧枱嘅設計可以比顧客近距離望到廚師嘅功夫📯Jami覺得完全係添加左視覺嘅享受。KYOTO SPECIAL LUNCH SET▪️OKINAWA SAKIZUKE▪️新鮮蔬果加上已調味蘿蔔同小草菇,組合十分開胃▪️SASHIMI w. KYOTO KUJO LEEK▪️爽口京蔥、新鮮油甘魚配上特製醬汁,提鮮感非常▪️HIME SIRLOIN SHABU SHABU w. KYOTO ATSUAGE▪️特別選取Virgin women cow,肉質十分滑嫩,入口即溶嘅感覺大滿足,香濃豆腐配上湯,鮮味十足。▪️AMADAI UROKOYAKI w. KYOTO MIZUNA▪️金目鯛立麟燒肉質鮮甜,配上京都水菜,啖啖都係鮮甜味美。▪️HIME TENDERLOIN w. KYOTO KOMATSUNA▪️同以上shabu shabu用嘅牛肉食材一樣,都係特別選取Virgin women cow,一般食A5和牛雪花多,滿滿油脂感,但呢一款牛肉感覺好唔同,外層煎得香脆,入口即溶嘅感覺好正,肉質細嫩medium煎得啱啱好,加上炒香左嘅蒜片同芥末、粗
KYOTO SPECIAL LUNCH SET

▪️OKINAWA SAKIZUKE▪️
新鮮蔬果加上已調味蘿蔔同小草菇,組合十分開胃

爽口京蔥、新鮮油甘魚配上特製醬汁,提鮮感非常

金目鯛立麟燒肉質鮮甜,配上京都水菜,啖啖都係鮮甜味美。

同以上shabu shabu用嘅牛肉食材一樣,都係特別選取Virgin women cow,一般食A5和牛雪花多,滿滿油脂感,但呢一款牛肉感覺好唔同,外層煎得香脆,入口即溶嘅感覺好正,肉質細嫩medium煎得啱啱好,加上炒香左嘅蒜片同芥末、粗鹽等等唔同嘅配搭可以沾,推介。

▪️WAGYU GARLIC FRIED RICE w. MISO SOUP & PICKLES▪️
炒飯炒得乾身,飯粒分明,加上有雞蛋、和牛肉粒同蒜蓉,呢個配搭真係冇得輸,見到廚師喺面前即時炒,感覺真係好治癒。

▪️DRINK▪️
SHIKUWASA CALPIS SODA特製乳酸梳打,顏色好靚,味道清甜!

▪️DESSERT▪️
抹茶布丁配自家製士多啤梨雪糕
自家製士多啤梨雪糕,酸酸甜甜好清新,加上香濃抹茶布丁同紅豆蓉,再加咗少少開心果仁粒,為呢個lunch畫上完美句號。

HKD888 per person
呢間餐廳每隔一段時間都會推出唔同嘅lunch set而且每款都係限量供應㗎。
有興趣嘅朋友記得佢之前一定要打電話預約啦😇✨
慶祝紀念