2023-01-01
☕️上環壁畫文青cafe☕️-有時可以WFH嘅時候 我都鍾意四圍走去唔同嘅cafe 換個新工作環境 今次就嚟到呢間位於上環PMQ附近嘅cafe 等我chill住咁扮工🙈-🍝明太子櫻花蝦意粉 $118本來對cafe嘅主食都係保持不其不待不受傷害嘅立場 點知佢又幾creamy wor😋 食得出啖啖嘅明太子同櫻花蝦 但又唔會太搶戲 意粉都保持到彈牙嘅口感 唔錯👍🏻-🥐慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律 $88鹹食croffle好少見 所以就叫咗一個試下 慢煮雞胸都幾軟熟唔會太鞋 肉醬酸酸甜甜好開胃 為淡味嘅雞胸增添風味😚 牛角包窩夫唔洗講 啖啖牛油味加香脆嘅外層加埋煙韌嘅內層 冇得輸🥳-🍎肉桂蘋果牛角包窩夫配雪糕 $88食完一個鹹croffle 有啲唔夠喉 所以就揀咗聖誕menu嘅特別item☃️ 肉桂加蘋果本身呢個組合一定唔會錯 加上佢唔會太甜 加埋牛角包窩夫同雪糕 真係滿滿幸福感🥰 仲有佢嘅士多啤梨係聖誕老人造型 心思滿分😂-📍Paintable Cafe (上環)上環差館上街16號地舖
🍝明太子櫻花蝦意粉 $118
🥐慢煮雞胸肉醬牛角包窩夫配沙律 $88
🍎肉桂蘋果牛角包窩夫配雪糕 $88
📍Paintable Cafe (上環)
上環差館上街16號地舖