2022-09-09
因為疫情嘅關係,好耐都冇出去食飯。難得今日心癮起,所以就search下屋企附近有冇特別嘅餐廳,結果就比我搵到係上環蘇杭街有間fusion菜嘅餐廳。我就即刻book位同fd 去食餐好嘅❤️🐟Sea Bass,海鱸魚非常新鮮,魚味非常濃郁,魚皮煎到好脆,連埋彈牙嘅魚肉一齊食,口感非常豐富。再配埋特製嘅菠蘿汁。魚嘅味道更加鮮甜!加埋三文魚子,藜麥同車厘茄。成個配搭都非常好食😋😋😋🥘Yam & Hoi Mei(淮山的大阪燒),大阪燒做得非常出色,入邊有晒我鍾意食嘅野!包括左海量嘅淮山😍,魷魚🦑😍,蝦米🦐同乾瑤柱!海鮮嘅味道非常濃郁,但冇覆蓋到淮山嘅鮮味!加埋佢個XO味沙律醬,成個大阪燒都非常好食😋真係食到停唔到,完全係大愛!食咗咁多嘢,當然要來番杯清酒🍶做結尾。第一次飲係用玻璃杯裝,非常特別!酒味濃郁,而且非常香醇。正!