2021-12-19
喝一杯咖啡☕️,品一種人生,你今天喝了嗎?上環新開休閒Cafe, 座位唔太多, 但勝在夠cozy~ 跟餐叫嘢飲最抵🤩! 指定飲品免費, 轉其他飲品的話, 加$10/$15/$20就可以有一杯! 🍵Matcha Latte (+$6 Oat milk) 雪人拉花好得意☃️! 採用山政小山園抹茶粉製作🌱, 抹茶味醇香, 冇苦澀味, 燕麥奶口感順滑, 整體奶味較為突出☕️鍾意飲咖啡的話, 我推介試吓 Hand Drip👍🏻 餐廳用嘅咖啡豆係本地人炒製, 我哋揀咗fruity 啲嘅咖啡試吓。遞上嘅時候, 咖啡師叫我哋先體驗香氣, 稍稍放涼後再飲用。咖啡口感醇厚, 尾韻有蘋果果香, 有層次感~🥑牛油果煙三文魚酸種麵包Sourdough有煙韌口感, 新鮮嘅牛油果加上煙三文魚, 再配上莎莎醬, 係唔錯嘅配搭! 🍝蕃茄肉丸意粉自家製肉丸以牛肉、豬肉製成, 肉味香; 意粉彈牙, 軟硬度適中; 蕃茄汁酸酸甜甜, 食落令人開胃🍰巴斯克焦香芝士蛋糕Basque Burnt Cheesecake表層烤至焦香, 口感好軟滑, 食落好香芝士味, 仲有少少奶香
上環新開休閒Cafe, 座位唔太多, 但勝在夠cozy~
🍵Matcha Latte (+$6 Oat milk)
☕️鍾意飲咖啡的話, 我推介試吓 Hand Drip👍🏻
🥑牛油果煙三文魚酸種麵包
🍝蕃茄肉丸意粉