2019-02-06
係公司附近嘅呢一間泰國菜,成日經過都見到門口堆滿人,聽同事講過好食但要排隊,一向怕等位嘅我難得星期六行完山見到有位,就二話不說決定試試佢🍽 食過之後終於明白點解志明咁受歡迎喇🥰軟殼蟹米紙卷係我最愛,餐廳落足料啖啖肉,最驚喜係加入芒果粒,令味道更有層次,酸酸甜甜好開胃🤤男朋友最愛一人火鍋👻 我地揀咗泰式冬陰公湯底,非常值得一試。$88真係平時齋點一個冬陰公湯嘅價錢,但宜家有埋肥牛、丸類、菜等配料🙊仲要店家好貼心咁俾多碗湯你加,開心價錢高質享受👍🏻湯底入口辣度溫和,酸味較低,飲咗勁多碗都唔覺得口渴。份量同質素一定比連鎖快餐店岀色💯倍🤟🏻食泰越菜,又點可以唔叫小食丫。牛油雞翼吸收咗牛油同蒜蓉嘅香氣,令整體更香口😈 外層酥脆,雞肉嫩滑入味,雙重口感令人食到欲罷不能再叫咗碟炒金邊粉,份量超大,廚師調味夠正宗,醬汁嘅甜、酸、鹹配搭均勻🥳 雖然食到尾已經好飽,但美食當前梗係努力清碟啦👌🏻一路食一路飲椰青,行完山寧舍覺得好爽,消暑清熱一流,好在只係點咗一個炸,因為個size真係大到兩個人share都啱啱好👅整體來說,曼谷志明係CP值高嘅泰國x越南菜餐廳好去處!而且位置超方便,上環地鐵C岀口左手邊就係,
整體來說,曼谷志明係CP值高嘅泰國x越南菜餐廳好去處!而且位置超方便,上環地鐵C岀口左手邊就係,如果平日都比我遇到咁啱無人排隊就好喇🙊🙊