2024-04-24
🐻早排睇youtube介紹上環美食,作為中環扮工一員梗係要留意下👀,見到呢間餐廳,介紹佢嘅炸髀🍗配冬陰公好似唔錯,今日終於的起心肝冒住排隊🚶🏻♂️嘅心情12:30分到達,前面大概有6-8人左右,估唔到排左10分鐘都可以入坐 🐻差唔多到嘅時候會比定餐牌落單先,所以坐低都好快有得食,見到都keep住出入,輪侯時間一d都唔算長 🐻意想不到嘅係佢原來唔係食泰國嘢,基本上係咩菜式都有,泰越韓中😹太多選擇不過我都係冒住佢個炸髀冬蔭公面而來,所以都係堅守住呢個信念🤖 🐻冬蔭公湯唔算太辣, 味道比平時飲嘅順喉D, 但就好夠味, 佢有得簡🍜米粉/粉絲/河粉, 食落米粉唔算好掛湯, 應該另外兩款會夾D, 炸脾冇厚厚嘅粉漿, 雞皮都好香脆, 入面肉質好JUICY, 唔算好大隻但我都唔係好食得晒 (因為食晒碗面)….連埋一杯凍飲 (+$4), 埋單$88, 中上環基本上一個餐都係差唔多價位, 下次再黎試其他🙆🏾♀️