2024-11-17
🐖 豬仔腳第一下同朋友選擇困難諗唔到食咩,部長就提議我哋點呢道豬仔腳,呢道菜唔係成日有,係有乳豬賣當日先會有,因為佢係由乳豬度留出嚟,一上枱就已經聞到好香嘅花雕酒味,豬腳非常入味同腍,加上已經切好左,就算無乜牙力嘅都食到🐷 京都骨京都骨色澤紅潤誘人,食落口外脆內嫩,同平時外面食開嘅京都骨味道有啲唔同,問部長先知原來除咗常用嘅山楂之外,仲加左酸梅去烹調,酸甜度啱啱好,送飯一流💛 柚子南瓜淮山我同朋友見到呢個組合咁特別就點嚟試吓,估唔到柚子,南瓜同淮山放埋一齊味道原來好夾,酸酸甜甜,好開胃,南瓜同淮山外面包左薄薄嘅粉漿,南瓜好甜,淮山好爽口,加上三色椒一齊炒,色香味俱全🧄 蒜蓉粉絲扇貝扇貝用左蘇格蘭扇貝,大大隻之餘好新鮮好足料,食落乾淨無沙,鮮味十足,面頭鋪左滿滿嘅熟蒜蓉,粉絲吸收哂扇貝嘅鮮味同蒜蓉味,好食到唔停口🪿 花膠筒鵝掌花膠大大塊而且偏厚身,鵝掌大大隻,炆得夠腍夠入味又唔會好咸🤩 唔上網查都唔知鋿晶館係自家製品牌,點心係手作點心仲要係即叫即整,同外面預製好嘅絕不一樣;加上聽部長講起先知原來主理嘅師傅經驗非常豐富,曾經系日本東京富麗華就職多年,專為高管達人同明星服務,回流香港之後又曾
🐷 京都骨
💛 柚子南瓜淮山
🧄 蒜蓉粉絲扇貝
🪿 花膠筒鵝掌
花膠大大塊而且偏厚身,鵝掌大大隻,炆得夠腍夠入味又唔會好咸
🤩 唔上網查都唔知鋿晶館係自家製品牌,點心係手作點心仲要係即叫即整,同外面預製好嘅絕不一樣;加上聽部長講起先知原來主理嘅師傅經驗非常豐富,曾經系日本東京富麗華就職多年,專為高管達人同明星服務,回流香港之後又曾經系多間米芝蓮酒店同大型連鎖酒樓集團擔任主管,所以食物嘅配搭同質素有信心保證唔係無原因