2021-11-29 26 瀏覽
嚟度上環呢間DK Cuppa Tea,佢哋係由香薰師所開設,所以佢哋入面有出售多款香薰精油同各種療程,而佢哋嘅裝修風格採用天使,好有療癒嘅感覺。佢哋亦都會用各種草本植物喺食物上面,好似我哋呢次嘅仙子樂園下午茶就係加入咗CBD元素。鹹點:新豬肉牛角包:新豬肉較普通嘅豬肉健康,無咁油膩,對身體負擔較少,同牛角包嘅味道都幾夾,口感亦同普通豬肉無異。蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕):瑪德琳蛋糕牛油味好香濃,法式三文治入面加咗秘製醬汁,極之好味。甜點 :健康水果乳酪天使杯:入面喺原味嘅乳酪,喺上面鋪左一層雜錦果仁同乾果,增加左口感,味道都變得豐富,亦都非常健康。法國 CBD 朱古力蛋糕:朱古力蛋糕甜度適中,表面鋪滿咗開心果碎,令到朱古力蛋糕嘅口感更豐富,而喺甜點入面加咗CBD,更能放鬆心情。英式鬆餅(配玫瑰醬):,呢度嘅英式鬆餅做到外皮金黃酥脆,內裡嘅組織蓬鬆,口感獨特,加埋佢哋嘅玫瑰醬就更好,可以為鬆餅增添多一份甜味之餘仲會有一股清新脫俗嘅玫瑰清香。雲雨香茶:CBD 有機菠蘿椰子茶:CBD能達到比較平和安心的神經紓緩效果,所以加埋落味道清新嘅有機菠蘿椰子茶,令到神經紓緩嘅效果更為顯著。

鹹點:
甜點 :