2024-11-06
✨呢間bookmark咗好耐嘅cafe終於有機會去啦 係位於上環日系昭和風嘅cafe - 稍息 Relieve😆嘗試放慢腳步 同朋友邊傾計邊食嘢 稍作休息😴✨入到鋪頭 會見到微黃嘅燈光同懷舊風嘅佈置 令我哋好似置身咗70,80年代 比我一種又復古而不實嘅氛圍😛✨卡邦尼烏冬第一啖食落好重卡邦尼味 加咗蛋黃一樣咁好食 烏冬幾煙靭且唔會好乾 仲有好重黑椒味😝✨蜜糖雞翼雞皮烤到好香脆 蜜糖仲搽滿晒成隻雞翼 搽得好均勻 味道又甜又咸 口感好得意😜✨稍息昭和布丁配雪糕布丁賣相夠哂精緻 口感比較實 不過味道唔會太甜 放上面嘅香草雪糕夠晒濃郁🤪✨開心果朱古力窩夫 半份驚全份食唔晒 所以叫咗半份份量 整體賣相同味道都唔錯 好多開心果碎 食落好有咬口😋✨Hot Milk chocolate 個拉花好靚 牛奶朱古力飲落都幾濃郁 濃郁嘅牛奶味同甜甜的朱古力好夾 飲完一啖後口入面仲keep住甜甜嘅可可味😎✨昭和富士山一睇到呢杯特飲覺得好靚 味道飲落好清爽 面頭個雪糕連埋一齊飲 好味道🤩
✨卡邦尼烏冬
✨蜜糖雞翼