出呢個post主因係Tiramisu好食😋朋友話覺得正過PageCommon😳🗯另一吸引點係帶酒唔收開瓶費🍷☕️Tiramisu💰HKD50 (Rating: 8.5/10)調味係Amaretto同Coffee 味道比想像中驚喜😍咖啡重過酒少少 冇我怕嘅杏仁化學味 mascarpone部分夠silky入口軟滑 浸咗酒同咖啡嘅手指餅喺最底 雖然得一層但存在感十足 幾濕但未至於軟爛 反而同上層比例配搭得剛好 以其他小菜價格偏高嚟講 簡直覺得Tiramisu物超所值🤣💓🍝Bucatini alle Vongole💰HKD95 (Rating: 7.9/10)譯返英文係Pasta with Clams🤣不得不說clams煮得好食 好新鮮帶鮮甜 飽滿多汁 冇overcooked🥴意粉方面形狀好烏冬 入口偏硬爽 唔係我特別鍾意嘅類型🤔🍄 Wild Mushroom💰HKD85 (Rating:7.5/10)羊肚菌同類似秀珍菇汁煮埋一齊 上面一仲有少部份係整到好似tempura咁 帶香脆 加上egg yolk 入口唔錯 不過不至於好特別嘅味道 份量唔多 性價比唔高🥚Raviolo💰HKD65 (Ra

Wild  Mushrooms

🥚Raviolo💰HKD65 (Rating: 7/10)
調味係Sage brown butter同ricotta 一隻中型size咁 因為只有一隻所以都帶厚望 不過切開黃唔流心 已經係啫喱狀 就有啲失望 同知點解sage個香味好hojicha😹
Raviolo
Raviolo

🌳Sunchoke hummus💰HKD65 (Rating: 7.7/10)
表面落咗橄欖油 用sunchoke 即類近artichoke整嘅鷹嘴豆泥 咁當然冇鷹嘴豆咁飽滯 始終係菜類 配埋唔油膩脆片食係好開胃嘅前菜 擺盤唔錯亦算特別
Sunchoke  Hummus

呢度菜式大多以類似tapas形式 細份細份serve 店員都會提點話要叫6-8個dish先夠飽🤭氛圍幾chill好適合飲嘢🍾️食物中上唔算好深刻 喺附近可以一試 但不必山長水遠拜訪 我都係放lunch去😎
Sunchoke  Hummus