2022-02-07
📍上環純白澳洲風cafe‼️· 全新冬日menu😋 -- Cafe Zomato🍅☕️•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷💛#pigfoodiexhk_上環#pigfoodiexhk_cafe========================上環有唔少特色cafe,上星期就同朋友嚟咗cafe zomato試下🤤cafe位於蘇杭街,裝修以白色為主,食物主打澳洲菜同埋特式bagel🥯最近佢哋推出全新冬日menu,有鴨腿與窩夫、愛爾蘭燉羊肉、鱸魚虎蝦意大利飯等等❣️------------------------------⭐️蟹肉帶子墨汁意大利飯 $124(4.3/5)墨魚醬汁濃稠,充滿鹹香~飯粒軟硬度剛好😛帶子厚身鮮甜,私心希望蟹肉份量再多啲呢!🙈------------------------------⭐️鴨腿窩夫 $128 (4/5)鴨腿經16小時慢煮,肉質都算軟腍,而且肥膏唔多,食落唔會覺得油膩👍🏻窩夫外脆內軟,富蛋香😆加埋太陽蛋嘅蛋汁同楓糖漿好好味😋------------------------------賣相:4.2/5味道:4.2/5性價比:3.
#pigfoodiexhk_上環
#pigfoodiexhk_cafe
========================
⭐️蟹肉帶子墨汁意大利飯 $124(4.3/5)
⭐️鴨腿窩夫 $128 (4/5)
賣相:4.2/5
味道:4.2/5