3天前
November + 今日約咗好耐冇見嘅朋友食飯,搵咗好耐終於俾我發現一間可以靜靜地傾偈嘅樓上餐廳!間舖頭喺11樓,成個場都係得6-7張枱,環境清靜。因為book咗位嘅關係,餐廳安排咗一張卡位俾我地。望出窗就見到海景,好舒服!店員亦都好友善咁問我哋需唔需要推介,選擇困難嘅我哋就聽佢哋發辦啦。首先嘢飲方面有好多選擇,而且唔係出面周街都係嗰啲cocktail。呢間舖頭叫得november +, 朋友就當佢november係招牌所以就叫咗一杯😂佢呢杯係baileys+whisky,飲落去好有層次,如果平時鍾意奶蓋嘅話就必叫!好有驚喜嘅一杯!而我就因為想飲啲清爽啲,而且十月生日,所以叫左杯October🔥 飲落去極度解渴,而且用料十足,都十分推薦!另外見到廚師推介有生蠔又朋友超級鍾意食,所以就每款叫咗兩隻試吓!🦪店員推薦我哋先食比較鮮甜嘅仙鳳趾,再食船渡。朋友大力推薦仙鳳趾,有鮮甜口感又十足;我對生蠔冇乜研究,但係兩款都覺得幾好食🤣主食方面我哋叫咗一個意粉一個豬鞍扒,兩樣都大推!首先麻辣卡邦尼意粉上枱嗰陣真係wa咗一聲,多煙肉到睇唔到啲意粉咁滯🤣🤣而且唔係嗰啲得肥膏好薄個啲,係有一定厚度而且肥
主食方面我哋叫咗一個意粉一個豬鞍扒,兩樣都大推!首先麻辣卡邦尼意粉上枱嗰陣真係wa咗一聲,多煙肉到睇唔到啲意粉咁滯🤣🤣而且唔係嗰啲得肥膏好薄個啲,係有一定厚度而且肥瘦均勻嘅煙肉🥓 個汁creamy得黎唔會滯,好適合幾個朋友叫嚟share👍🏼 朋友唔係好食得辣但係都話好過癮!
最後就係主菜意式香草黑毛斧頭豬鞍扒,係朋友pick!勁香嘅香草+蒜味,加上caramelised 嘅洋蔥,feel到餐廳對於配菜一啲都唔馬虎👍🏼 豬鞍扒熟度啱啱好,亦都完全唔會韌,我地最後完全清碟😂
我覺得最推介嘅一樣嘢係真係坐得好舒舒服,而且食完飯坐咗一陣都唔會有職員過嚟趕我地。有呢個景觀呢啲服務同埋嘢食質素絕對有下次!👍🏼