2021-04-18
已經第二次幫襯我愛慢煮,餐廳以半自助形式唔收加一💁🏻 燈光昏暗,裝修比較簡單,不過環境都算闊落,坐得幾舒服~上次食過芝士忌廉菠菜苗驚喜地唔膩,不過今次嚟到賣晒🥺 整體嚟講,食物質素唔錯,呢個價錢試到慢煮食物,值得推介( ー̀֊ー́ )✧=========================🥗 蟹肉蝦仁沙律 $88蟹肉份量多,而且用咗真蟹肉,啖啖沙律都有蟹肉👅 蝦仁輕輕煎香,食落口仲微暖,睇到餐廳嘅心思👀🍄 芝士溫泉蛋大啡菇 $38半溶嘅芝士cover成隻大啡菇,表面微微炙燒,灑上少少香草,溫泉蛋熟度啱啱好一切開蛋汁流出,加埋juicy大啡菇,不~得~了~🥩 美國安格斯特級平鐵牛扒 $118➕烤蘆筍苗 $28輕輕煎香牛扒表面,大概medium rare, 慢煮方法鎖住肉汁,調味有少少鹽同香草,食得出好濃嘅牛肉味,好pure好true😽🐣 蜜糖香草烤法國春雞 $98一切開肉汁流出嚟,雞肉喺啱啱熟嘅狀態,微微粉紅色本身都驚未熟😅 入口係熟嘅,肉質仲好嫩滑㖭🤩🍤 卡真蝦串 $28上菜時聞到陣陣嘅牛油香,蝦仁彈牙,Cajun sauce微微辣又惹味😋=========================📍我
=========================
🥗 蟹肉蝦仁沙律 $88 蟹肉份量多,而且用咗真蟹肉,啖啖沙律都有蟹肉👅 蝦仁輕輕煎香,食落口仲微暖,睇到餐廳嘅心思👀
🍄 芝士溫泉蛋大啡菇 $38 半溶嘅芝士cover成隻大啡菇,表面微微炙燒,灑上少少香草,溫泉蛋熟度啱啱好
一切開蛋汁流出,加埋juicy大啡菇,不~得~了~
🥩 美國安格斯特級平鐵牛扒 $118➕烤蘆筍苗 $28 輕輕煎香牛扒表面,大概medium rare, 慢煮方法鎖住肉汁,調味有少少鹽同香草,食得出好濃嘅牛肉味,好pure好true😽
🐣 蜜糖香草烤法國春雞 $98 一切開肉汁流出嚟,雞肉喺啱啱熟嘅狀態,微微粉紅色本身都驚未熟😅 入口係熟嘅,肉質仲好嫩滑㖭🤩
🍤 卡真蝦串 $28
=========================