2020-03-03 155 瀏覽
又到支持黃色經濟圈既時候,慢煮工業係西營盤,好近我以前間大學,讀書既時候都幫襯過,印象好好,所以今次收工後同同事再食支持黃店  近排病毒好多人出少左街食飯,舖頭好貼心咁比左支自製酒精水我地,自然食得放心d原本想飲日本柚子酒但賣哂,店員推薦呢支紐西蘭黃金愛爾( $48) 比我,一樣咁正朋友唔飲酒所以叫左杯荔枝接骨木花特飲($38)朋友話味道清甜,非常喜歡 小食方面要左份燒露荀苗($28)好夠味又唔會太咸,而且沒有渣,仲好有香氣同埋我見食評人地極力推薦既芝士溫泉蛋大啡茹($36)同我最愛既牛油蝦仁串($36),一試即刻愛上,之前完全估唔到芝士同大啡茹係咁天生一對,芝士係口中融化既滿足感令人難以忘懷,切開隻菇入面食到既係堅流心蛋 ; 而蝦仁鮮味都夠足,唔使剝殼已經可以食用 另一道必試菜係芝士忌廉菠菜苗($32)之前從來冇食過咁好食既菠菜,大家黎到一定要點!好食又有營養咁話 夠主食中掙扎左一陣朋友揀回左法式油封鴨髀,拎住食啖啖肉,肉質非常嫩滑,皮就好脆,完美咁完美既一餐一定唔少得甜品,今次雖然已經幾飽不過見到有草莓窩夫配雪糕($38)都係抵抗唔住呢間雖然個名就叫慢煮但其實上菜唔慢,正常水準,而
芝士溫泉蛋大啡茹
芝士忌廉菠菜苗

呢間雖然個名就叫慢煮但其實上菜唔慢,正常水準,而且食物高質又唔貴,仲免加一,絕對抵食
2020-03-02
芝士溫泉蛋大啡茹