2023-02-11
放工攰攰地,想搵個地方同朋友飲杯野傾下計,居酒屋係一個好選擇🍶 除咗飲咗幾杯,仲可以嘆到我最中意嘅日本菜。上星期都去咗上環一間隱世日本風居酒屋,入到去見到餐廳裝修佈置都好有心思,以日本街道同店舖做主題,和風滿滿。餐廳主打熟食Omakase、串燒同清酒,啱哂同朋友聚一聚傾下計。𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 𝙊𝙢𝙖𝙠𝙖𝙨𝙚揀唔到食咩好乜都想試下?不妨嚟個熟食𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦等廚師幫你決定啦😽 一人𝘖𝘮𝘢𝘬𝘢𝘴𝘦有七道菜,包括季節沙律、二點前菜、三點串燒、季節煮物、炸物、稻庭烏冬/茶漬飯、吸物、甜品,由廚師以當日食材決定餐單。我最中意就係清酒煮蜆,無論湯底定蜆肉都超鮮甜🥰 👍 豆腐野菜鍋凍冰冰啱哂烚下烚下🔥 幾乎滿瀉嘅豆腐野菜鍋有超多食材,用上壽喜燒甜醬油湯底,每一款食材都盡吸湯底精華。我地另外仲追加咗豚肉,估唔到份量都唔少,每一塊都肥瘦勻稱,咬落又爽又有油香。依家𝖧𝖺𝗉𝗉𝗒 𝖧𝗈𝗎𝗋仲有清酒七折優惠,快啲搵日放工去嘆下啦!📍Oasis Kakurezato 隠の村 @oasis.k.sw上環永和街23-27號俊和商業大廈地下1號舖
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝙊𝙢𝙖𝙠𝙖𝙨𝙚