2022-11-21
❤️💚💛食完彩虹乳酪🌈即刻心花怒放上環真係搵打卡café嘅好地方,行過發現依度開咗間靚靚café😍環境有分室內外,都有一幅打卡牆俾大家影靚相!💙彩虹乳酪💙 $98未食之前大概估到係點樣🫣不過就估唔到水果有咁多樣!🤣有紅石榴、柑橘🍊、香蕉🍌、奇異果🥝、藍莓🫐、穀物脆脆、椰絲等等,再配上份量十足嘅乳酪,營養豐富又養眼🥰就算唔加花花,睇見到心花怒放啦!🧡木糠布丁牛角包窩夫配雪糕🧡 $78木糠布丁似乎係以一個解構版呈現,忌廉嘅部分軟滑香甜🍼牛角包窩夫口感煙煙韌韌,🥐搭配曲奇雪糕食 口感更豐富!❤️英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬❤️ $58食Scone就係為咗食佢嗰醬,先撇除scone嘅味道🤣我已經深深愛上咗佢哋嘅玫瑰蜂蜜堅果醬🌹香甜之餘仲食得岀有鹽粒,令味道唔單一🤭Scone可以3選2,我揀咗川寧伯爵茶同埋宇治抹茶配朱古力粒,前者茶香濃且明顯,後者帶抹茶香之餘仲有朱古力香甜!🍫💚Matcha Latte💚 Hot $40去café又點可以錯過拉花latte呢?🍵依杯Matcha Latte,都幾大杯,奶同茶比例剛剛好!🥛入口香甜順滑,抹茶味足夠🍵秋天飲返杯Hot Latte最合適不過啦!依度嘅環境真係幾舒
食完彩虹乳酪🌈即刻心花怒放
❤️英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬❤️ $58
英式鬆餅配玫瑰蜂蜜堅果醬
💚Matcha Latte💚 Hot $40
Matcha Latte
依度嘅環境真係幾舒服,採光度足夠又可以打卡🤣室外嘅位置仲可以帶埋寵物一齊沐浴陽光添!☀️ BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️
📍Paintable Cafe
📍上環差館上街16號地舖