2025-01-27
最近朋友生日去左一間上環西餐廳慶生,叫左佢哋嘅雙人套餐,菜式非常豐富,真係好滿足!而家餐廳仲做緊85折優惠,可以用1蚊加生蠔,每個set最多可以加10隻CHIRONFILS法國西朗生蠔,真係超值🦪-黑松露蟹肉多士蟹肉足料鮮甜,搭配黑松露嘅香氣,令整個多士口感味道更加豐富,真係一道完美嘅開胃菜🦀-烤蜜糖啤梨伴巴馬火煺沙律蜜糖啤梨嘅甜味配上巴馬火煺嘅鹹香,形成一個好特別嘅味道對比,沙律新鮮爽口,醬汁亦都好開胃,非常好味🥗-慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵意大利麵煮得剛剛好,紅蝦幾大隻肉質鮮嫩,羽衣甘藍搭配香草醬,味道層次豐富清新,唔會覺得膩🍝-日本蠔炸伴南瓜忌廉汁意大利飯炸蠔咬落外脆內滑,南瓜忌廉汁搭配意大利飯,口感滑順,味道一流🎃-摩洛哥燉羊膝羊膝煮得軟嫩入味唔騷,配搭香料嘅醬汁同烤餅一齊食,令人真係食到唔想停。-10oz美國頂級西冷牛扒牛肉煎得啱啱好,肉質唔錯而且好大塊,搭配少許鹽和黑胡椒已經好好食🥩-焙茶焦糖燉蛋燉蛋有一種濃郁焙茶嘅茶香,食落口感滑嫩,面頭焦糖烤得好脆口。-心太軟伴雲尼拿雪糕心太軟流心味道非常濃郁,伴隨著雲尼拿雪糕,簡直係完美嘅結尾。
黑松露蟹肉多士
烤蜜糖啤梨伴巴馬火煺沙律