2021-11-10
今日趁住朝早唔使返學🎒lunch約咗friend嚟到上環呢邊~見到呢間新開嘅Cafe,感覺幾吸引,就同friend嚟試吓~牛油果煙三文魚沙沙酸種麵包$88一碟有兩大舊酸種麵包🥯上面有好豐富嘅餡料,有好多片牛油果🥑仲有沙律菜🥗煙三文魚同沙沙醬,就係一啲青椒紅椒等等整成嘅醬~酸種麵包食落幾香脆,幾有咬口,牛油果幾軟淋,沙沙醬食落酸酸甜甜,幾好味😋煙三文魚忌廉芝士貝果$68Bagel中間切開一半,煙三文魚貝果🥯食落煙韌,好有咬口,中間搽咗酸酸地嘅忌廉芝士,軟滑嘅質地,食落幾香口,仲有好多沙律菜配黑醋汁,感覺幾健康豆腐芝士蛋糕$28呢個豆腐芝士蛋糕幾特別🍰食落幾軟滑,有幾香嘅豆腐味,配埋淡淡嘅芝士味,唔會覺得幾甜,甜度適中,仲有Oreo醉醉作為芝士蛋糕嘅餅底,幾好味😋Hot Rose latte +$15呢杯玫瑰鮮奶咖啡嘅拉花好靚,好值得打卡~仲有啲玫瑰花瓣係咖啡面☕️幾靚!咖啡飲落幾香甜,帶有淡淡又清香嘅玫瑰味🌹幾好飲~Cold hazelnut latte +$20好香濃嘅榛子鮮奶咖啡☕️榛子味幾突出,甜甜地,飲落仲有咖啡嘅香味~凍凍地,幾正
牛油果煙三文魚沙沙酸種麵包$88
煙三文魚忌廉芝士貝果$68