2019-03-03 428 瀏覽
今晚帶屋企人係上環食晚餐,已經食厭哂d西餐日本野,之前行過見到有間慢煮兩餐,又有明星黎食過,就打算帶屋企人黎試試新意思一行入呢間餐廳,待應已經超有禮貌咁招呼我地,幫我地披餐巾,小店就有酒店既服務,然後介紹下餐廳出名既菜式首先就一定要叫佢哋嘅招牌菜豉油王乳鴿,我哋每人一隻,原隻乳鴿上,帶手套用手食,成隻熱辣辣咁食真係好正,乳鴿又夠入味,啲肉又夠嫩滑,煮到啱啱好,一定要叫呢個!!之後叫咗d家常小菜,有酸梅醬蒸排骨,豉油雞翼,煎焗青根魚,咖喱濃湯牛筋腩同埋紹菜炆蝦米,全部都好好味,排骨又夠嫩滑,雞翼夠大隻又入味,煎魚又夠鮮甜,咖哩牛腩牛味好濃又夠淋,紹菜都好好味!最特別係我地叫咗個menu上面無既鵝肝蒸蛋,唔係講笑啲蛋真係整得超滑,係我食過最滑嘅蒸蛋,每一啖都有鵝肝,真係超好味最後叫咗個甜品叫分甘同味,店員推介呢個所以就試吓,佢係有人蔘龍眼等等嘅材料,食落有人參嘅甘但又有甜味係入面,感覺幾好滋潤,啱晒想補身嘅人士!如果喺上環,真係要試吓呢間餐廳,非常用心,服務又好,最重要佢嘅食物都冇加味精,主打慢煮健康嘅生活,加上店入面嘅環境舒適寧靜,啱晒幾個朋友過嚟一齊食飯傾計,佢哋除咗Menu上面嘅菜式

如果喺上環,真係要試吓呢間餐廳,非常用心,服務又好,最重要佢嘅食物都冇加味精,主打慢煮健康嘅生活,加上店入面嘅環境舒適寧靜,啱晒幾個朋友過嚟一齊食飯傾計,佢哋除咗Menu上面嘅菜式之外,仲有Off Menu嫁,不過要前一日打電話訂定先,都幾特別嫁!
豉油王乳鴿
酸梅醬蒸排骨