同小朋友去上環嘅《Oasis》食日本料理!坐底見到佢哋開始有💓情人節Menu💗我2個小小情人話要揀呢個比我食…..Awwww How sweet💕💟Valentine’s Menu 💟$688/For2💘「醉迷情人」House sake 🍶店員安排咗店內嘅house sake比我哋,首先會show一盤預先雪凍咗嘅sake杯比我同老公揀😍體貼又窩心!我應節當然揀咗隻粉紅色杯,而老公就揀咗隻較為型格啲嘅銀色Sake杯!而sake用上精美嘅冰鎮壺上,冰住咁飲真係一大樂事🥰sake好易入口,甜甜的啱晒甜蜜嘅couple💕💘 「情意綿綿」黑松露海鮮蒸蛋’黑松露海鮮蒸蛋‘ 蒸得夠晒滑,仲有好吸睛嘅蟹鉗,啖啖蟹肉,一二三啖就比我食晒囉!😋😋💘 「情比金堅」西班牙熟成火腿沙律仔仔最愛食‘西班牙熟成火腿沙律🥗’ 因為佢最鍾意食Parma Ham,個salad dressing係幾好味,喜歡酸酸味味嘅味道,夠晒開胃!💘 「愛你一萬年」銀雪魚西京燒呢個亦都係仔仔favorite !魚肉較滑唔多骨,啱晒小朋友食!💘 「幸福飽滿」磯煮鮑魚我自己就好喜歡😜鮑魚炆得好入味,而配菜就比蔬菜🥬狂嘅熊仔餅食晒🤣💘 「白頭
同小朋友去上環嘅《Oasis》食日本料理!

💟Valentine’s Menu 💟
$688/For2

💘「醉迷情人」House sake 🍶

💘 「情意綿綿」黑松露海鮮蒸蛋

💘 「情比金堅」西班牙熟成火腿沙律

💘 「愛你一萬年」銀雪魚西京燒

💘 「幸福飽滿」磯煮鮑魚

💘 「白頭到老」櫻花蝦干豆腐場
我同老公都好like,佢用上櫻花蝦配埋做炸粉,炸出嚟嘅豆腐比一般嘅更加脆,就算放咗醬汁,都唔會咁快就謝晒或淋!每吙啖食到櫻花蝦嘅蝦味之餘,仲食到好滑流嘅豆腐!

💘 「細水長流」明蝦迷你梅素麵
配合情人節主題,相信大廚用咗櫻花素麵(即係粉紅色素麵)粉紅控嘅鬼覺得十分之靚!滑捋捋嘅素麵,帶有少許櫻花味道,幾特別,再配埋大蝦🍤好有滿足感!

💘「情深似海」茶壺海鮮湯
嘩嘩嘩‼️呢個湯嘅presentation 好之外就係實用地為個湯保暖♨️而且鮮甜十足又夠熱辣辣,仲配埋個lime🍋滴落個湯到,個湯裡頭都放咗柚子皮,可解解膩!食完全個course 飲番杯湯,真係作一個好滿足嘅終結😌

💘「甜到入心」脆炸雪糕
炸雪糕小朋友至愛喇掛!而且都係我喜愛,冷與熱之間嘅甜品🍮my love😍

除咗情人節餐,我哋仲叫咗好幾個餸菜:
🍴芝士年糕
🍴煙肉廣島蠔
🍴牛肉壽喜燒
🍴燒原條明太子
🍴燒翠肉瓜
🍴燒蒜子
🍴燒鵝肝雞翼

款款都精美可口,個人特別喜歡煙肉廣島蠔、牛肉壽喜燒、燒原條明太子!明太子用嚟送sake真係理想不過,會飲番幾杯嘅你就不可錯過!廣島蠔都算幾大隻,仲燒到脹卜卜配埋煙肉🥓嘅鹹香我到依家仲回味緊!燒鵝肝雞翼內裡燒到剛好,外面就夠脆,燒起味道會較rich,口感豐富!
牛肉壽喜燒,食肉獸嘅豹爹就最鍾意,個湯甜度適中,個仔仲要好配合佢話要襯返個烏冬先夠perfect喎🤪🤪

• 情人節套餐