2021-09-07 1083 瀏覽
今日嚟到上環,知道近排西街有間西餐廳好出名,於是就同老公嚟試下~明天設有戶外座位,入面亦都好有情調~每張枱都有乾花擺設,燈光營造浪漫氣氛西班牙厚切黑毛豬鞍扒 賣相好靚,仲有啲不同顏色的蔬菜伴碟,黑毛豬鞍的而且確非常厚身!切落不會太實,仲會有少少肉汁,食落唔會乾,大少少蜜汁和焦香的味道~ 蔬菜都煮得剛好不會太爛或太生炸雞軟骨 已經好耐冇食過這個小吃了,炸得非常香脆,每一粒的炸粉也很薄,食到脆卜卜的軟骨,是不可多得的小吃吉列芝士巴拿馬火腿雞卷這個比想像中特別,首先吉列炸粉很酥脆,外皮熱辣辣脆卜卜,包著入面非常嫩滑的雞肉捲,還有parma ham的鹹香和芝士的味道,令整體味道非常豐富,還可以點茄汁一齊食,消除油炸的油膩感~黃金大蝦意粉上菜的時候已經聞到非常濃烈的鹹蛋黃香味,煎香了的大蝦肉質結實爽口,和鹹蛋黃的味道非常配合!加上鹹蛋的味道經過廚師調製不會太鹹,食到淡淡的鹹香又不會覺得太膩或滯,意粉軟硬適中,唔覺唔覺就會食曬成碟!餐廳仲有做點餐酒可以用優惠價加配生蠔的優惠,都非常吸引~

西班牙厚切黑毛豬鞍扒

炸雞軟骨

吉列芝士巴拿馬火腿雞卷

黃金大蝦意粉

餐廳仲有做點餐酒可以用優惠價加配生蠔的優惠,都非常吸引~
  • 西班牙厚切黑毛豬鞍扒
  • 黃金大蝦意粉