2021-09-12
Brewed 係一間已經Bookmark左好耐既咖啡館,好多網友話佢地咖啡同食物出品既質素好高,可惜唔止一次經過見到人滿為患所以只能望門輕嘆。今日的起心肝早少少出發,去食一個開心早餐。.上環地鐵站行一陣就去到呢間咖啡店,餐廳裝修簡約,座位唔算好多,有超大玻璃採光唔錯。兩個人叫咗兩份簡約早餐,試一試佢哋食物嘅出品。.燕麥片乳酪水果撻 💲58⭐️3.8/5呢份乳酪水果撻賣相分數滿分。用燕麥片做撻皮,中間加乳酪同埋士多啤梨、藍莓、杏仁仲有少少焦糖脆脆提味,乳酪溝咗蜜糖好香甜。成件事正評。.牛角窩夫 + 薯仔蛋沙律 💲38⭐️3.6/5性價比幾高嘅一個早餐項目,價錢唔算貴薯仔蛋沙律就不過不失。不過佢個Croffle 似係買原個牛角包再搵窩夫機烘香,個感覺似真係食牛角包,口感味道都有別於平日其他輕食店食到嘅Croffle。.花生醬麻糬煉奶Roll Cake 💲58⭐️4/5是日Roll Cake 有花生醬麻糬煉奶同伯爵茶朱古力兩款,因為鍾意食麻糬抵受唔住誘惑叫咗最邪惡嘅版本。蛋糕賣相幾靚仔,夾心係花生醬煉奶忌廉,中間有大大粒煙韌麻薯。本來覺得份早餐唔算大份,食埋個卷蛋就即時飽晒心滿意足。.Ice Bl
燕麥片乳酪水果撻 💲58
⭐️3.8/5
牛角窩夫 + 薯仔蛋沙律 💲38
⭐️3.6/5
花生醬麻糬煉奶Roll Cake 💲58
⭐️4/5
Ice Black 💲36
Cappuccino 💲38
餐廳有供應好多特色打卡飲品,不過早餐都係跟返一杯提神啡先至似樣。佢嘅咖啡同輕食一樣出色,我覺得黎到單飲杯咖啡都值得。
總結:飲品同食品出品確係有水準,期待下一次試埋佢嘅午餐。