2023-08-28
朋友見我去左英國甘多日,一定好掛住港式食店,又知我鐘意打邊爐,所以今日帶左我去打邊爐,估唔到佢帶左我去嚟呢間隱世樓上火鍋店😋舖店雖然吾算大,米白色為主题,裝修設計都幾悠雅。朋友推介左一D招牌菜式比我:🌟滋陰花膠雞煲$388- 湯底用料十足, 有好多花膠同埋雞肉,配料有紅棗、杞子、圓同肉薑,店員建議我地飲咗D湯先開始打邊爐,湯底清甜,真係好正😌🌟頂級本地手切騸牯牛 $428例牌- 牛肉大大碟,薄切,色澤又好靚好新鮮,店員建議淥20秒就食得👍🌟紐西蘭頂級雪花羊肉$188- 羊肉都係薄切,有少少騷味,羊味勁濃,我鍾意🤗🌟水晶奶皇包/小籠包 雙併$88- 水晶奶黃包非常有驚喜,味道少少甜,奶黃味重,好容易入口; 小籠包都非常足了,大大啖肉!⭐️炸響玲$88- 響鈴即叫即炸,皮薄脆口,熱辣辣,配合埋甜酸醬一齊食,真係好美味😋🥬油麥菜/芥蘭苗 雙併$68整體嘢食都唔錯,又坐得舒服,我地食左兩個鐘。埋單嘅時候,店員仲同我地講原來惠顧滿$1000,仲可以有免開瓶器一陣優惠,下次有朋友生日,可以約朋友帶酒嚟呢度慶祝下🤗
舖店雖然吾算大,米白色為主题,裝修設計都幾悠雅。
朋友推介左一D招牌菜式比我:
🌟滋陰花膠雞煲$388
🌟頂級本地手切騸牯牛 $428例牌
🌟紐西蘭頂級雪花羊肉$188
- 羊肉都係薄切,有少少騷味,羊味勁濃,我鍾意🤗
🌟水晶奶皇包/小籠包 雙併$88
⭐️炸響玲$88
🥬油麥菜/芥蘭苗 雙併$68
整體嘢食都唔錯,又坐得舒服,我地食左兩個鐘。