2017-11-13 322 瀏覽
在上環一個寧靜的街道上找到一間很棒的咖啡店。個人推薦呢度既慢煮三文魚班尼迪! 好少食到班尼迪係配上慢煮三文魚, 而唔係普通既煙三文魚。黑色竹炭包上放上切碎左既慢煮三文魚同紅椒粒, 上面放上水波蛋, 再淋上酸酸甜甜、濃稠既荷蘭醬。三文魚碎既份量都算多, 水波蛋既流心度好高 ~烘過既竹炭包外微脆內鬆軟, 帶點白芝麻香。呢間cafe既matcha latte唔錯! 抹茶同牛奶既比例岩岩好, 甜度適中, 但質感唔會係好creamy嗰種, 個人認為抹茶粉可以再落多少少, 因為飲飲下個奶味係較突出的。我朋友就點咗一碟意粉。菜式來到時仲係冒著煙, 有陣陣黑松露香味傳出黎。
在上環一個寧靜的街道上找到一間很棒的咖啡店。
Slow-cooked salmon eggs benny

三文魚碎既份量都算多, 水波蛋既流心度好高 ~
烘過既竹炭包外微脆內鬆軟, 帶點白芝麻香。
Matcha latte

Wild mushroom tagliatelle w/ truffle oil

2017-11-11
5 分鐘 (堂食)
Matcha latte