2022-05-14 313 瀏覽
去到沙田諗唔到食咩 一定就係去食洪師傅我自己係台灣食過一次牛肉麵 覺得湯底偏鹹同偏濃到有啲唔舒服 但洪師傅就冇呢個問題 我第一次覺得驚為天人 因為個湯底係真係牛肉鮮味到冇得彈 啲牛肉都係入口即溶另外上菜速度真係好快 我QR code落完單3分鐘後就已經上左菜 所以好佩服廚師同侍應嘅速度今次係試麻麻雪花肥牛 湯底方面多左個麻味 其他水準如上所述 但以我食過咁多次嘅經驗 我首選係清燉牛肉湯麵>紅燒牛肉麵>麻麻雪花肥牛 因為清燉湯底夠清夠鮮 岩我唔鐘意濃味野嘅人 另外清燉同紅燒牛肉有唔同部位嘅牛啦 有牛根 牛展 肥牛等等 每一種口感都唔同會新鮮感多啲不過唔太建議叫其他小食 我覺得真係貴同都幾難食 但牛肉麵黎講我覺得真係第一下就會諗起呢間店!
去到沙田諗唔到食咩 一定就係去食洪師傅

另外上菜速度真係好快 我QR code落完單3分鐘後就已經上左菜 所以好佩服廚師侍應嘅速度

麻麻雪花肥牛
2022-05-05