2017-08-30
今次係第一次去,但已經覺得唔會再去第二次,整體除咗收費完全唔稱得上做fine dinning. 啲服務態度差之外,上菜速度超慢,而且啲嘢食又無乜特別。本應今日係去慶祝生日,但係食得一啲都開心,破壞晒氣氛一出,門口好唔明顯,要搵咗一陣先見到,而且無人接待,要自己走入去問侍應。最嚴重係出菜時間超慢,頭先夜晚7點入席,等到八點先上第一道starter, 之後又等多45分鐘先上到個湯,飲埋個湯都差唔多九點,entree 同 main course 影都未見之後追個侍應,竟然話咁係正常,真係唔明佢係咩fine dinning. 而且最基本邊個人叫咗啲咩,侍應無記住,送上枱之前仲要問,如果真係fine dinning佢唔係應該知道邊個菜俾邊個咩? 都已經無要求佢跟咩ladies first啲禮儀嘢啦~咁基本嘅嘢都做唔到,就唔好話自己做fine dinning!!感覺只係假扮想收貴啲囉! 最弊啲嘢食好普通,只係用啲勁大嘅碟,裝住啲普通嘢食扮高級食物,有啲仲衰過茶記! 首先嗰牛肉他他配蒜蓉多士,個多士唔單只唔夠香,而且已經冧曬一啲都唔脆,牛肉無牛味,海皇湯好似飲熱水咁,好淡。煎鵝肝配多士同水蜜桃,塊
本應今日係去慶祝生日,但係食得一啲都開心,破壞晒氣氛
最弊啲嘢食好普通,只係用啲勁大嘅碟,裝住啲普通嘢食扮高級食物,有啲仲衰過茶記! 首先嗰牛肉他他配蒜蓉多士,個多士唔單只唔夠香,而且已經冧曬一啲都唔脆,牛肉無牛味,海皇湯好似飲熱水咁,好淡。煎鵝肝配多士同水蜜桃,塊鵝肝似係用鴨肝代替,一啲都唔香,多士都係完全唔脆,水蜜桃勁乾,啲汁燒燶曬, 黐住喺碟上面。牛頰肉好乾,都係無牛味……得份石榴雪葩似樣啲,問你死未
食完之後會勁口渴,必定係落重味精總之間嘢勁呃錢,服務差,收費貴,味道又差! 千祈唔好幫襯!