2016-06-01
本身以為大坑特別多横街窄巷多小店,點知原來天后既餐廳都比我想像中多同有睇頭!今次就係天后見到有個商廈,門口有介紹7樓有間cafe可以食晚飯既,上樓睇睇環境,見到靚靚仔仔,所以就入左去luu!!cafe餐廳實屬簡約風格,帶比我既感覺係田園家居感覺,白白既樽牆!優閒既壁畫仲有光猛既燈光,好有「家」的感覺!叫左set~有份前菜!巴拿馬火腿沙津!咸咸香香既ham薄薄的,反而更軟身細緻!旁邊既沙津菜,小露荀亦清爽香脆!配上黑醋更加醒神開胃之後有蒜蓉包~真的是熱辣辣~脆卜卜!包邊位置入口crispy清香既蒜蓉包唔會過份重蒜味~味道剛好適中之後是主菜美國牛柳伴法式鵝肝配干葱紅酒汁,牛柳要左7成熟,入口重牛味~肉質爽實有彈性!而且仲有juicy既感覺添鵝肝亦相當細緻綿密!入口「梅」幾「梅」已經溶化~~細綿既鵝肝味口腔內縱橫交錯!相當吸引仲有大量既薯蓉係底,口感軟滑!亦夠哂飽肚之後叫左份香煎三文魚扒伴大蝦配香茜尖忌廉汁,三文魚扒煎到表層香脆金黃色,入口有焦香感~內層肉樕帶三文魚既油脂香大蝦Q彈爽實~非常鮮味
今次就係天后見到有個商廈,門口有介紹7樓有間cafe可以食晚飯既,上樓睇睇環境,見到靚靚仔仔,所以就入左去luu!! cafe餐廳實屬簡約風格,帶比我既感覺係田園家居感覺,白白既樽牆!優閒既壁畫仲有光猛既燈光,好有「家」的感覺!
叫左set~有份前菜!巴拿馬火腿沙津!咸咸香香既ham薄薄的,反而更軟身細緻!旁邊既沙津菜,小露荀亦清爽香脆!配上黑醋更加醒神開胃 之後有蒜蓉包~真的是熱辣辣~脆卜卜!包邊位置入口crispy清香既蒜蓉包唔會過份重蒜味~味道剛好適中 之後是主菜美國牛柳伴法式鵝肝配干葱紅酒汁,牛柳要左7成熟,入口重牛味~肉質爽實有彈性!而且仲有juicy既感覺添鵝肝亦相當細緻綿密!入口「梅」幾「梅」已經溶化~~細綿既鵝肝味口腔內縱橫交錯!相當吸引仲有大量既薯蓉係底,口感軟滑!亦夠哂飽肚 之後叫左份香煎三文魚扒伴大蝦配香茜尖忌廉汁,三文魚扒煎到表層香脆金黃色,入口有焦香感~內層肉樕帶三文魚既油脂香大蝦Q彈爽實~非常鮮味