2015-08-18
黑布街由街頭到街尾已經有4間甜品,間間都想試,幾經艱難之下,最終都係俾佢既裝修,同有心思細緻既甜品圖吸引左入去。店內既裝修好elegant, 檯數不多,分別有普通4-6人檯及高腳檯,主要以木制為主,吊燈照射出黎既柔和光線俾人温暖既感覺! 一眼望入去可以見到甜品師嚮簡潔既開放式廚房,忙碌咁製作!可能時間尚早,唔太多人,Waiter安排左我地坐高腳櫈,可能我地太矮喇,覺得張檯過高囉,坐得唔太舒服。不過waiter有介紹靠牆邊、類似格仔鋪果d格仔size既櫃可以放袋,嗯,我欣賞呢個設計,好細心,值得一讚 !款款甜品既樣都好吸引,朋友最後揀左香蕉班戟,第一口感覺得好fresh, (唔似普通果d班戟咁得厚厚既cream) 有一d好細粒圓形既朱古力脆脆,夾雜嚮香蕉蓉入面,好得意! 旁邊既雪糕朱古力好濃,好味 !而我最期待既芒果拿破崙,賣相好靚,芒果粒好甜,軟硬適中,拿破崙既酥皮鬆脆,吉士醬唔算太甜,亦唔漏,配埋紅色薄糖脆係一個完美既配搭!而我最期待既芒果拿破崙,賣相好靚,芒果粒好甜,軟硬適中,拿破崙既酥皮鬆脆,吉士醬唔算太甜,亦唔漏,配埋紅色薄糖脆係一個完美既配搭!總括而言,環境夠舒服,甜品好味細
店內既裝修好elegant, 檯數不多,分別有普通4-6人檯及高腳檯,主要以木制為主,吊燈照射出黎既柔和光線俾人温暖既感覺! 一眼望入去可以見到甜品師嚮簡潔既開放式廚房,忙碌咁製作!可能時間尚早,唔太多人,Waiter安排左我地坐高腳櫈,可能我地太矮喇,覺得張檯過高囉,坐得唔太舒服。不過waiter有介紹靠牆邊、類似格仔鋪果d格仔size既櫃可以放袋,嗯,我欣賞呢個設計,好細心,值得一讚 ! 款款 甜品既樣都好吸引,朋友最後揀左香蕉班戟,第一口感覺得好fresh, (唔似普通果d班戟咁得厚厚既cream) 有一d好細粒圓形既朱古力脆脆,夾雜嚮香蕉蓉入面,好得意! 旁邊既雪糕朱古力好濃,好味 !而我最期待既芒果拿破崙,賣相好靚,芒果粒好甜,軟硬適中,拿破崙既酥皮鬆脆,吉士醬唔算太甜,亦唔漏,配埋紅色薄糖脆係一個完美既配搭! 而我最期待既芒果拿破崙,賣相好靚,芒果粒好甜,軟硬適中,拿破崙既酥皮鬆脆,吉士醬唔算太甜,亦唔漏,配埋紅色薄糖脆係一個完美既配搭! 總括而言,環境夠舒服, 甜品好味細緻,服務態度好,會再次幫襯!
食完之後,就算有新客waiter都無趕我地走,盡量安排新客坐嚮其他大檯,叫我地慢慢坐唔使急,好nice !
題外話/補充資料:
落單前like fb 專頁有discount!