餐廳: 茶湯會 (環球大廈)
資訊:

2021-02-26 296 瀏覽
平時小肥妹都好鍾意飲手搖飲品,不過礙於疫情關係,冇得邊行邊飲就少飲左好多,咁啱經過中環茶湯會 @tpteahk,有座位可以坐低歎返杯手搖之餘仲有唔少小食選擇,一於食返個下午茶先!!• 珍珠紅豆拿鐵 $31本以為紅豆只係其中既topping,點知已經打碎左融入係杯飲品入面,所以啖啖都充滿紅豆味㗎!而佢哋嘅珍珠size就比較細粒少少,反而覺得岩岩好因為平時食開既波霸有啲大粒就難吞啲,而且煮得唔會生亦唔會過份黏軟,係小肥妹鐘意嘅口感😘• 香辣吞拿魚吐司 $31見多數人都鐘意食佢哋嘅爆漿珍奶吐司,但係今次小肥妹想食鹹既,就點左依款香辣吞拿魚吐司!即叫即整拎上手保證熱辣辣,一切開啲餡料就爆曬出嚟😍,完全唔會輸俾珍奶吐司!用左台灣秘製既香辣醬,辣度岩岩好,香濃又惹味,為平時覺得好普通既吞拿魚吐司帶黎左不平凡既新感覺,而且估佢唔到仲有煎蛋係入面添🤩外層又烘得夠脆內裡又軟綿綿,非常之好食🤤好羨慕附近返工既OL可以成日黎食早餐或者下午茶啊😆

• 珍珠紅豆拿鐵 $31

• 香辣吞拿魚吐司 $31