餐廳: 大快活 (鯉魚門廣場)
資訊:

2015-05-20 256 瀏覽
好啦又喺到食下午茶嘅時間啦,眾所周知鯉魚門廣場真係真係無咩好嘢食,咁真係無辦法我又要再做多次回頭草食多似大快活茶餐………今日嘅主角就系街知巷聞嘅你好多事啊唔係係厚多士先啱!得啦我知old news is so 唔識串不過唔好咁快嫌小弟煩膠唔睇落去,畢竟呢度都係飲食台,聽埋我講多陣先話我都未遲吖~主角話咁快就送到喇,睇返個樣原來厚多士又真係幾厚幾多喎(笑點高嘅ching請高抬貴手),都有一般我哋係麵包舖買到嘅方包嘅85%size,厚就大概2塊方包疊埋一齊咁厚,麵包表面睇上去就仲係白白淨淨,似乎烘得未夠火候,略嫌美中不足 。咁大快活就送咗一細罌花生醬同埋煉奶。花生醬個人覺得太稀(睇相)搽係易搽不過味道始終都係淡茂茂。煉奶就一般啦,冇奶味得個甜字,不過快餐店嘅醬料就唔好要求太多喇,食得落就算。食喇食喇,不得不讚一句物不可以貌相,雖然個邊睇上去唔係好脆,但係食上嚟就索索聲好似咬餅乾咁,好正中間白麵包部分都系保持住硬身嘅,同埋混醬一齊食味道唔錯,甜甜地又唔肥膩,整體嚟講都ok嘅。咁小弟好多事咁就寫完呢篇厚多士食評喇,會唔會覺得我真係好多事呢~(自膠)

啲醬好稀嘅厚多士
厚多士