餐廳: 韓樂 (TKO Gateway西翼)
資訊:

2018-06-22 196 瀏覽
我好推介呢到既下午茶,因為佢既選擇真係花多眼亂,有小食、有三文治、有甜點、有粉麵、有炒飯、焗飯,仲包野飲尋尋覓覓 呢一間係正既下午茶餐廳,今次咁啱係我未食lunch既一餐,飽肚既下午茶就啱晒我 平靚呢到既音樂柔和唔吵耳,燈光暗暗地又幾靚。食既過程中,人流都保持上升,但仍然係唔需要搭枱,可想而知餐廳既空間面積有幾大幾實用。但想講一講既係呢到既staff睇落好似永遠都好忙咁,加上餐廳間隔複雜,舉手要長舉 啲侍應先得閒理你 / 睇到你呢碟飯驟眼睇細碟到嚇親,一上枱我就係呢個諗法,佢既賣相無特別吸引之處,比普通茶記都無特別有火候既感覺,但食落先係精髓。我好中意佢炒飯用既汁,鹹味適中之餘附帶啲甜既味道,食既時候仲有啲芝麻既香味,真係因為個汁,我先食唔停。不得不承認,佢成碟飯都好寡,佢既烤雞確實係少之有少但就有充分既紅椒、蔥粒、洋蔥,完美地集合「被夾開十大配菜」既食材幸好,我都唔係唔食呢啲野食既人,但呢一點真係好需要提一提想食呢間餐廳既吃貨佢個炒飯唔太油,味道香口,只係可能我唔好彩,所以佢只係係一大鍋炒飯裡面分到好少烤雞比我。(題外話:佢既焗飯正啲)至於佢既朱古力,一直都係我既必點item,正正係

至於佢既朱古力,一直都係我既必點item,正正係因為佢朱古力味香濃,唔會溝過份多既水而沖淡