餐廳: 暹羅苑
資訊:

2020-08-14 577 瀏覽
女友no pay leave, 所以我都請假同佢行街,今日同佢坐船過北角,去左北角滙影紫迷樂園,可惜去到先知要做會員裝apps再預約(19號先開始,做會員要裝幾個apps,煩到hihi)咁同佢影左外圍小小野就算,下次再去囉。咁影完就北角行下,覺得肚餓就搵野食,都睇左幾間,女友唔鍾意,行到上黎fitfort附近,佢覺得呢間泰國野好似ok, 就入黎食下tea。我就點左辣肉碎炒河加奶茶,女友就叫叻沙肥牛米線同檸茶。先講肥牛米線,湯濃夠味👍,肥牛唔錯👌,米線幾淋👌。最正係除肥牛外,仲有魚蛋一粒,魚蛋片2塊,蛋半隻,豆卜。感覺抵食又好食,食左大半就交換食,我就連湯都飲哂😂(我鍾意食麵飲埋湯)到肉碎炒河,聞落幾香,食落夠辣同有味,唔會覺得剩係辣。料幾足,不過河粉較碎,用筷子食較煩,要用匙羹食先得🙄🙄。成碟唔錯,100分我會比70分,係覺得如果加埋炒蛋落去會更好,如果加左蛋,起碼80分👍。全單埋左唔洗90,下午茶黎講ok, 食物黎講cp值高,值得黎
咁同佢影左外圍小小野就算,下次再去囉。
我就點左辣肉碎炒河加奶茶,女友就叫叻沙肥牛米線同檸茶。
2020-08-14