2023-02-18 279 瀏覽
#金坊泰國美食 係寫字樓工作一段時間,好多時都係同同事一齊食飯,依間金坊係其中一間同事覺得幾唔錯既泰式餐廳。第一次食午餐,海南雞拼豬頸肉飯,$60。海南雞份量唔算多,但味道幾好,尚算皮爽肉嫩,豬頸肉都唔會乾柴,做得唔錯。最好係個醬,有兩款,都幾惹味,撈飯食都幾正👍第二次自己去試另一推介,海鮮炒河,$56。同樣跟熱飲同雞湯,今次個湯唔夠熱而且偏咸,炒河賣相都可以,食落就係另一回事😓河粉厚身但一舊舊,少少偏碎,海鮮包括魷魚,大蝦仁同一粒帶子,但全部味道都偏淡,基本上係冇乜底味,整體比較一般。第三次係下午茶時間,食肥牛船金邊粉,反而有驚喜🤣 湯底夠濃夠熱亦夠味,唔會好咸。金邊粉偏淋,肥牛就一般。下午茶$45,仲跟一份小食同熱飲,都算幾 好。整體會比較欣賞下午茶多於午餐,一來人少會坐得比較舒服,二來依個下午茶餐質素幾好,可以試吓。金坊泰國美食紅磡民泰街43號地下C1舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #紅磡 #泰國菜 #午餐 #下午茶
#金坊泰國美食

下午茶$45,仲跟一份小食同熱飲,都算幾 好。

金坊泰國美食
紅磡民泰街43號地下C1舖