2005-06-22 9 瀏覽
偶然行開,見到有下午餐食,價錢平,入去試下,估唔到真係喜出望外。叫左兩個TEA,一個係十五蚊的扎肉喇沙配玫瑰薑檸檬疏打,一個係十八蚊的香茅蝦餅串拼玫瑰薄荷茶。扎肉喇沙很熱,椰香味極濃、辣度適中,上碗極靚,係我在香港吃過最似喇沙的喇沙。扎肉就好普通,街市貨,但都OK。蝦餅唔錯,又係上碟勁靚,一枝香茅插著兩件蝦餅,綠配橙黃,賞心悅目,可惜少左O的,得兩塊,味道好,有大頭蝦味,彈牙,有落鯪魚打,雖然油左少少,但十八蚊,想點呀?兩杯飲品都好特色好靚,都有玫瑰花在水面浮下浮下,真係靚到呀...薑檸疏打薑味太重,雖然冰飲都喉嚨都好熱,玫瑰薄荷茶最正,一上時好熱,仲有一片薄荷在水中,薄荷味好重,食完野後飲茶暖左,一飲而盡,嘩,茶過喉嚨個下,真係勁滿足呀。埋單兩個餐計埋加一都唔駛四十蚊,真係抵到暈。