2023-04-17 180 瀏覽
同老公係中環行完街又想食下牛肉就去咗試呢間滿滿食堂,原本見到佢下午茶既燒牛肉餐仲貴過午市既餐,問一問店員先知原來午市既燒牛肉餐最低消費要$80,所以一定要加配其他小食,另外值得一提既係,呢到既下午茶餐加$8 可以有自助沙律bar任食,我同老公都唔太餓就直接叫咗下午茶餐算了。最後叫咗個燒牛肉餐同埋照燒雞肉雜錦飯,同其他一人燒肉店一樣,都有個燒肉板俾你放件肉上去燒,醬汁都係自己係出面選,100g 既牛肉雖然幾細塊但都幾厚,肉質不過不失 ; 而我既雞肉飯,肉質都好鮮嫩,都有蛋絲、薑絲、紫菜加上日本米飯,不過我個飯都幾淡味,好彩老公拎咗啲醬汁過黎,可以落埋我個飯到加一點調味。

下午茶