2021-05-24
夏天熱厭厭啦下晝嘅時間一出太陽就已經成35 36度有事想行吓條街行多兩步都已經汗流浹背今日出去旺角晒兩晒就已經成身濕晒又熱又焗條街簡直唔係俾人行所以就上咗新世紀廣場度嘆冷氣行商場不過行吓下就即刻肚餓啦所以就入到去PizzaExpress度食下午茶依家PizzaExpress下午茶已經有咗套餐所以唔使揀即刻叫返個二人餐二人餐包括一個前菜兩款主菜同兩杯飲品所以我前菜就叫咗二式肉丸雖然佢係小食累但係佢嘅肉丸都非常之咁多一個碟仔起碼有成六七粒再加上花茄醬附近仲有趣薄餅非常之咁好食我係呢個係happy呀話時間就要左飲品而家叫其他飲品仲有買一送一去到呢個時候就已經上檸檬茶所以立即飲番杯冰凍嘅檸檬茶再睇返個Menu原來檸檬茶係無限添飲所以唔使就住就住飲完一杯即刻叫refill之後就叫咗海鮮薄餅開嘅海鮮種類非常之咁多唔單止有蝦有帶子有蜆肉仲有八爪魚之後就叫咗海鮮薄餅開嘅海鮮種類非常之咁多唔單止有蝦有帶子有蜆肉仲有八爪魚而且佢嘅薄餅邊做吼得非常之咁香菜好似薯片咁趣博博二個餡再加上芝士就係非常之咁遠新可口再加埋鹹鹹酸酸嘅橄欖非常之咁開胃另外叫咗個意式肉醬寬條麵呢個就正正常常但係略嫌海嘅肉醬唔溝蕃茄味但係都
今日出去旺角晒兩晒就已經成身濕晒又熱又焗條街簡直唔係俾人行
所以就上咗新世紀廣場度嘆冷氣行商場
二人餐包括一個前菜兩款主菜同兩杯飲品
去到呢個時候就已經上檸檬茶
所以立即飲番杯冰凍嘅檸檬茶
另外叫咗個意式肉醬寬條麵呢個就正正常常
但係略嫌海嘅肉醬唔溝蕃茄味但係都不過不失啦
最後因為為食嘅關係叫多咗款意大利雪糕 作為 甜品叫咗出去朱古力口味果然係意大利 雪糕入口非常之咁滑溜而且又唔會太甜再配合埋冰凍嘅檸檬茶簡直為這個下午消晒暑