2020-11-19
素食舖好多地方都有,但係素食自助餐就唔係度度有,在網上見到黃大仙有素食自助餐,下午茶時間仲要$68/位,咁抵食拉埋姑姐去試下先!未到2點下午茶時間已經有人在門外等位,大約1:50侍應見到多人等都識做地安排入座,我地被編排坐卡位,餐廳位於商場最邊的位置,店內中空的空間感充足,座位很闊落而且疫情關係設有隔板!2點正開始出去拎食物,侍應有叮囑各客人需要戴口罩取食物,可能下午茶關係,長者客人的人數稍多,值得一讚餐廳的餐具係用環保物料,用得好放心。食物種類很多,有素湯,西式沙律,素鵝,蘿蔔糕,芋頭魚,薑醋,仲有最少六款熱葷,炒飯炒麵,甜品有蛋散,紅豆沙,桂花糕,椰汁糕,飲品有雪梨汁,酸梅汁,羅漢果水等等。我最鍾意食蘿蔔糕和素鵝,其他的味道都唔錯,68蚊食到咁多嘢,性價比真係好高,下次要帶埋媽咪嚟食!