2024-03-11 125 瀏覽
今天放假,諗住早啲食個晚餐,發現原來呢一度下午茶至到5:30 ,有優惠嘅套餐。原來每一個下午茶,都可以最多跟餐三個小食,少少哋,但係可以試晒咁多款。我哋叫咗個炒飯,非常之大碟, 10分足料,一啲都唔辣,炒得非常甘香。第一個小食是魚餅,醬汁少少辣,魚餅很彈牙,很喜歡這間餐廳基本上每一碟食物都有沙律伴碟,高纖得來,可以中和一下油膩感覺。蝦餅竟然係原條蝦咁樣炸,肉質鮮甜,淡淡滿足。雞翼乾身香脆,配埋泰式辣醬,非常之惹味。我們叫另一個下午茶套餐是芒果糯米飯,跟小食木瓜沙律同埋沙嗲串燒。木瓜沙律非常之清新,酸酸甜甜,非常健康。小食沙嗲串唔辣,沙嗲帶有椰香,下次嚟要再叫多幾串。芒果糯米飯很特別,用上綠色的糯米飯,芒果現時當造,非常之香甜。這個芒果軟殼蟹米紙卷是額外散叫的,呢個一定要叫,食落去非常之light,不會有罪惡感,香甜的芒果配上軟殼蟹脆脆,多重口感。這個椰香咖啡一定要試, 10分香濃,真係呢間舖頭嘅特色。奶綠是跟餐的,非常之解辣,最適合配上泰菜。

蝦餅竟然係原條蝦咁樣炸,肉質鮮甜,淡淡滿足。

雞翼乾身香脆,配埋泰式辣醬,非常之惹味。

木瓜沙律非常之清新,酸酸甜甜,非常健康。

小食沙嗲串唔辣,沙嗲帶有椰香,下次嚟要再叫多幾串。

這個椰香咖啡一定要試, 10分香濃,真係呢間舖頭嘅特色。

奶綠是跟餐的,非常之解辣,最適合配上泰菜。