2023-10-01 19 瀏覽
兩點幾三點先去到西貢,雖然見到海鮮街仲有好多人食緊中餐,但是我們決定輕食一點,去Cafe飲杯嘢為主。呢間Cafe坐出面又得,坐入面都得,空間感十足,就算我哋兩個人,都比張四人枱我哋。非常喜歡佢個落單app有埋相片,所以揀飲品嘅時候可以睇吓賣相,我哋叫咗一杯凍焦糖咖啡,一杯藍色的Lemonade 。焦糖咖啡不會太甜,入口香滑,可以叫少冰,仲keep到濃郁的咖啡味。藍色的Lemonade飲落去10分清新,非常之消暑。食物方面,我們叫了公司三文治和雞扒沙律。公司三文治有豐富的層次,餡料多款選擇,雞蛋是碎蛋沙律,還有伴碟的蔬菜,配上甜甜的沙律汁,非常之開胃。雞扒沙律有兩款醬汁,分別是甜的沙律汁和麻醬。雞扒即叫即整,外脆內多汁,煎得剛剛好,不會很熱氣,同沙律配合來食,口感豐富。