2019-01-25 687 瀏覽
這間走年輕時尚中產路線的餐廳是美心集團的,分店遍港九新界。晚餐郁身要百幾二百蚊,窮隱如我未有勇氣試,下午茶倒十分超值。一個芝士煙肉漢堡加薯條冰茶,也只是$45加一。而且份量可以,冇縮水, 不是為了將貨就價,求其給一堆垃圾你食,相信只有大財團才有這種 「慷慨」;現今在港消費得有尊嚴,不當你水魚已還得神落。漢堡水準拍得住那些收人百蚊的水準,包鬆軟唔噠口,牛肉有肉味,肉質不霉不散, 略嫌肉汁唔夠多。煙肉有點尷尬, 味道出奇地清淡, 冇煙燻香味, 但幸好沒有煎得過火變柴。 炸薯條是一大敗筆, 分量少, 炸得油膩軟淋淋,麥記不如。西柚冰茶好飲, 茶味夠香夠出, 有淡淡西柚味。 美中不足係服務依然有種「茶餐廳」味, 50蚊一個鐘, 質素高不到哪裏。 不過香港人本身就不是很好客友善的族群!