2019-11-17 457 瀏覽
又來到敏華冰室,咁今日你係食下午茶唔係食午餐,敏華長期都keep住有幾多人喺度食,下午茶都唔例外,好彩唔使排隊,咁今日下午茶就唔食叉燒飯,咁我叫咗個荷蘭煉奶西多同凍咖啡,另一個就叫咗個常餐,叉燒湯意粉拼雙腸炒蛋牛油厚多士,咁見到佢蛋撻啱啱出爐,忍唔住叫多個酥皮蛋撻,個西多舊牛油超大夠超肥仔,正,我覺得西多一定要配咁大舊牛油,呢個仲要係鹹牛油,糖漿啱啱好,又夠熱,炸到金黃通透感,非常出色,個蛋撻就好一般,個酥皮太油又軟琳琳,又冇蛋香味,好扣分,個凍咖啡好夠香,又冇另加冰溝淡,值得讚賞,叉燒湯意粉個叉燒同暗然銷魂叉燒蛋飯好似有少少唔同,味道尚可,個太陽蛋煎得非常之好,加埋舊多士係一絕,腸仔就正常超市貨
個太陽蛋煎得非常之好,加埋舊多士係一絕,腸仔就正常超市貨