2013-04-15 462 瀏覽
今日去左深水埗行街行到咁上下有d肚餓所以就係附近搵食!見到下午茶餐包特飲都係廿幾蚊起,決定入去試下。點了2個下午茶餐菠蘿海鮮炒飯35蚊呢個份量加特飲本人覺得超值,啲料份量足,唔會因為下午茶份量而少左,(有蝦,青口,魷魚,菠蘿,肉鬆,腰果,提子乾,味道也不錯,真係抵食之選!泰式炒金邊粉味道酸酸地,幾開胃,配埋花生碎同青檸汁的確俾海鮮飯出色份量都OK!足料唔似有啲地方得啲金邊粉啲料好似尋寶咁。當然唔少得炸蝦餅,即叫即炸,外面脆卜卜加埋泰式辣醬可以說是絕配柯打2杯特飲分別珍多冰和三色冰,不過侍應冇講邊杯打邊杯,其實2杯差不多有濃香椰汁味只係入面啲料唔同!有3色珠嗰杯,啲珠外面似啫喱裏面係冰,口感有啲怪怪地!入面格局比較普通,侍應端蝦餅來時忘記給我們醬料,見佢貼住額外醬料要收$3蚊,所以問下侍應,原來是他們忘記左俾我們。
今日去左深水埗行街行到咁上下有d肚餓所以就係附近搵食!
見到下午茶餐包特飲都係廿幾蚊起,決定入去試下。
點了2個下午茶餐
菠蘿海鮮炒飯