2019-01-17 529 瀏覽
今日 2:00pm 去柴灣開會,好快開完,無食午餐,有D 肚餓,search open rice, 搵下邊度有下午茶,搵到有間係附近,貳號冰室,見到食評都唔錯,一於試下啦!呢度係柴灣工廠邨改建既華廈邨,有好多間新開既食肆 !呢間裝修都好新,典型茶餐廳格局,無咩特別。見食評話炒牛河好食,就試下啦,午市 $60, 下午茶就 $48 連飲品。我問侍應可唔可以少河粉 ?阿姐姐話都係咁多錢哦,要問下可唔可以少河粉哦!我話唔緊要,怕食唔嗮,唔想浪費食物!阿姐姐話:食唔嗮米算囉!語氣都算係友善既,嘻!炒河粉來到,先知道原來係迷你版!我無叫辣椒醬,但隨河粉附送,哈!味道唔錯既,無加辣椒醬都幾好食!但下午茶餐迷你河粉連熱飲,以一般茶餐廳來講,$48 都唔算平 !整體 OK 啦!

我話唔緊要,怕食唔嗮,唔想浪費食物!
阿姐姐話:食唔嗮米算囉!語氣都算係友善既,嘻!

炒河粉來到,先知道原來係迷你版!
我無叫辣椒醬,但隨河粉附送,哈!

味道唔錯既,無加辣椒醬都幾好食!

整體 OK 啦!

2019-01-17