2023-08-12
早兩日放假同老朋友食飯,佢推薦呢間餐廳。地方環境寬敞,咁啱安排window seat,雖然街景唔靚,但勝在坐得舒服,慢慢食無人催傾下偈啱哂!Lunch menu唔吸引,初時諗明明都係一般cafe野點解賣得貴過人,於是又去OpenRice 睇吓人哋有咩推介。好多人都有影特盛海鮮釜飯,望落去都幾靚,即管一試!我就係烏冬愛好者,龍蝦烏冬啱哂我。經理送的麵包,無期望,但有驚喜!包好軟身,香得嚟唔重口味,牛油係精粹!餐湯係南瓜湯,無平時落忌廉嘅creamy感,但都正常發揮,無飲哂,留肚。🦞龍蝦烏冬OMG!好好味🤤龍蝦爽甜,已脫殼!烏冬有豆乳味,健康而又好味!特盛海鮮釜飯🦐🦑大蝦2隻,帶子3片,魷魚2件,仲有三文魚親子同海膽,飯用龍蝦湯煮,性價比唔錯!飯量非常多,男士都會飽,但食完好口渴。總結🍚可以再嚟試埋其他野🥩
經理送的麵包,無期望,但有驚喜!
包好軟身,香得嚟唔重口味,牛油係精粹!
🦞龍蝦烏冬
特盛海鮮釜飯🦐🦑