2020-02-24 436 瀏覽
好耐無去沙田,去到先知開咗間新嘅Shake Shack。之前係中環lunch食過一次,覺得唔錯,就試試沙田依間啦!之前就食過Shroom Burger同Cheese Fries,的確係幾啱鐘意芝士嘅人!個蘑菇入面爆唒啲芝士😝今次想試下佢嘅肉係咪真係人哋講到咁好。我食叫咗Single ShackBurger同一杯Strawberry Classic Hand-spun Shakes,男朋友就叫咗Single SmokeShack同一杯Large Shack-made lemonade。ShackBurger: 佢嘅肉同配料係比較新鮮,牛肉嘅肉汁同burger嘅醬(有啲似千島醬)同夾同好味嘅。我個人覺得美中不足係佢個包雖然軟熟,但比較凍,所以整體食落去嘅感覺差少少。SmokeShack:試咗一口,我強推!煙肉同牛肉嘅肉汁好強烈,可以蓋過麵包比較凍嘅缺點。係邪惡之選😛Strawberry milkshake:好似飲雪糕咁,味道唔會太甜,飲到最後好飽個唔膩👍🏻比普通快餐店嘅milkshake好味,但真係好貴🤪Lemonade: 頗清爽,Large size真係好大杯,好口渴先叫Large啦😂

SmokeShack
ShackBurger
2020-02-23
5 分鐘 (堂食)
SmokeShack